sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Kylmää ja koleaa, märkää ja mutaista

Otsikko kyllä kertoo tasan tarkkaan millainen tämä kesä tässä osassa nelosvyöhykettä on tähän asti ollut. Puutarhasta ei riitä juttuja, kun puutarhassa yksinkertaisesti ei tapahdu mitään. On ollut todella outo kesä, en muista aikaa, milloin olisin kesäkuun lopulla kulkenut pitkähihaisessa ja silti palellut. Olisi edes jommin kummin, joko kylmää tai märkää, mutta sehän on vaan toiveajattelua tuo.

Ainoa mikä täällä kasvaa kunnolla on ruohikko. Sitä sitten saisikin olla leikkaamassa ihan alvariinsa. Tietysti - nyt kun ei ole talossa kunnollista ruohonleikkuria, nurmikko puskee mittaa sen kuin kerkiää. Tuossa taannoin ostettiin kyllä se sähkökäyttöinen leikkuri ihan varaleikkuriksi ja käytettäväksi siihen asti kunnes saadaan tuo mustakeltainen unelma kuntoon. Eli on jonkinlainen leikkuri, mutta kyllähän sen tietää, mitä se on ruohonleikkuu sähkökäyttöisellä leikkurilla. Tuollainen sopii tosi mainiosti pieniin pihoihin, mutta täällä se on vähän sellaista säätämistä niiden jatkojohtojen kanssa. Eipä siinä mitään, kyllä tuollakin tulosta saa, mutta hidasta se homma on.

Perheen nuorisoedustaja kaverinsa kanssa vietti täällä nyt tämän juhannuksen jälkeisen viikon, meni pojilla aika melkeinpä ruohonleikkuussa, aina silloin kun keli antoi myöten. Tässä sitten vielä kaiken lisäksi toivat tullessaan jonkin flunssaviruksen, täällä sitä nyt meikäläinen kärvistelee 38 asteen kuumeessa. Melkoisen vetämätön olo on kaikin puolin, ollut jo muutaman päivän.

Mikään siis ei tuolla ulkona oikein kasva, sitä ruohoa lukuun ottamatta, syreenit kyllä alkoivat viimein kukkia toissapäivänä. Juhannusruusut ovat nupulla - nii-in, ei kuki edes juhannusruusu täällä vielä. Ihan ihme kesä.

Eilen sentään paistoi aurinko ja melko pilvettömältä taivaalta. Ei tuo tosin paljon lohduta, kun lämpötila aamukahdeksalta oli +8 astetta. Pelto on yhtä mutavelliä edelleenkin. Kaikki kasvimaan kasvit näyttävät kärsivän tosi paljon tuosta märkyydestä. Maissit alkavat kellastua, pavut sinnittelevät jotenkuten ja sipulit alkavat mädäntyä. Ei hyvältä näytä, ei tosiaankaan. Sellaista täällä tällä kertaa - parempia kelejä odotellessa-

3 kommenttia:

  1. Kolea ja kostea oli täällä etelässäkin kesäkuu. Kaatosateet ovat hakanneet kasveja nurin eikä juhannuksen alla kukkimaan alkaneesta juhannusruususta paljon ehtinyt iloita, kun sade on liiskannut kukat ruskeaksi mönjäksi.
    Mutta tänään on aivan ihana kesäpäivä. Toivottavasti jatkuu täällä ja koko maassa!

    VastaaPoista
  2. Tässä vaan elelee toivossa, että lämpöiset kelit sitten jatkuisivat pitkälle syksyyn, ettei nyt ihan turhaan olisi kasvimaata tänä vuonna perustanut...

    VastaaPoista