lauantai 7. heinäkuuta 2012

Pari, kolme viikkoa myöhässä

Tänä vuonna näyttää siltä, että kaikki kasvit täällä ovat muutaman viikon jäljessä edellisvuosiin verrattuna. Juhannusruusut ihan rähähtivät kukkimaan, kyllä niiden kukintaa sai odottaakin, mutta nyt tuo näyttää sitten olevan tavallista runsaampi ja kauniimpi. Nuo ovat todella vanhaa kantaa, ovat tuossa samoilla paikoilla kasvaneet jo sellaiset kuutisenkymmentä vuotta.Nyt kun sateissa siis on ollut muutama päivä taukoa ja aurinkokin paistaa ihan kiitettävästi, on tuolla pihan kukkivissa kasveissa alkanut melkoinen kuhina.

Tänä vuonna on aivan älyttömän paljon kimalaisia.


Mistäköhän mahtaa johtua… Muurahaisiakin tuntuu olevan joka paikka täynnä. Avasin tuossa viikko - pari sitten multasäkin ja jätin sen kasvihuoneen viereen. Niinpä - sielläkin on nyt sitten muurahaisten pesä, vähänkös ovat outoa sakkia nuo muurahaiset ja tosi nopeita pesänrakentajia.


Kasvimaalla kasvit tekevät hidasta kuolemaa, suurin osa niistä ainakin.


Kaikki 100 + papua, jotka tuonne kesäkuussa istutin, ovat saaneet jonkin kasvitaudin. Tuollaista jälkeä tulee kasveihin kun on liian märkää. Saas nähdä toipuvatko tuosta ollenkaan. Lehdet ovat ruskeita pilkkuja täynnä, pitäisi varmaan yrittää ottaa selvää mistä tässä on kyse ja lääkitä sen mukaisesti. Varmaan jokin sieni…? Tänä vuonna siis satotoiveita ei ole ollenkaan, ei tuolla pellolla taida olla juuri mitään, mistä sitä satoa saisi.

Kasvilaatikoissa sen sijaan kaikki sujuu niin kuin pitääkin ja oikeastaan paremmin kuin olisi voinut toivoa.
Laitoin uusiin kasvilaatikoihin kaalintaimia kasvamaan, tarkoituksenani oli ne siirtää tuonne pellolle. No niitä nyt ei pellon märästä olotilasta johtuen ole voinut siirtää, mutta hyvin nuo näyttävät kasvavan laatikossakin. Kohta alkaa tosin tila loppua, joten pakkosiirto tulee eteen ennen pitkää. Ihan kiva että edes kaaleilla menee hyvin, onpa edes jotain vihreää näkyvissä vihannesrintamalla, vaikka suurin muista kasveista kellastuukin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti