maanantai 30. heinäkuuta 2012

Monen mutkan kattoremontti, osa 3

Viimeksi tämä juttuhan jäi siihen, että cv-netistä löytyi rakennusalan henkilö, joka oli töitä vailla ja tuli sitten katsomaan tuota urakkaa. Hetki tuossa keskusteltiin, ihan ok tyypiltä vaikutti, mutta… keskustelussa selvisi sitten, että kattohomma ei onnistukaan - eteisen lattia kyllä. Että semmoista. Melkein teki jo mieli lähteä hakkaamaan päätä seinään tuossa vaiheessa. Kuitenkin pohdin kuumeisesti hetken ja tulin siihen tulokseen, että no - jos nyt edes sen lattian saisi laitettua ennen lumien tuloa - olisihan sekin jo askel eteenpäin. Ja sitä paitsi, alkoi tuo lattian kunto olla jo sitä luokkaa, että pelkäsin sen pettävän ennen pitkää (kosteusvaurio). Tuumailin siinä sitten että kun kerran nyt tekijä olisi, niin laitetaan se lattia kuntoon.

Seuraavaksi keskustelu siirtyi palkkaukseen. Olin jo etukäteen ottanut selvää rakennusalan tuntipalkoista, työkalukorvauksista ym. ihan sitä silmällä pitäen, että palkka tulisi maksettua niin kuin se kuuluukin. Mutta…

Ainiinkun mikä palkka? Selvisi, että tällä henkilöllä oli yritys, työntekijänä siis yrittäjä itse. Eli taas olin yllättäen tekemisissä firman kanssa. No, eihän siinä mitään tuumin, olkoon sitten yritys, vaikka hullulta tuntui se, että ollaan työnhakijana cv-netissä (mitäköhän työkkäri muuten tuosta sanoisi, ei varmaan mitään hyvää…) vaikka kyseessä on yrittäjä. Seuraavaksi keskustelu siirtyi tuntiveloitukseen, palkasta kun ei enää yrittäjän kanssa voinutkaan puhua. Ihan tuo mainitsemansa tuntiveloitus tuntui normaalilta, oli muutaman euron vähemmän per tunti kuin sillä ensimmäisellä firmalla, joka siis teki tuon kattotyön osalta oharit. Työn aloituksesta puhuttaessa selvisi, että se venyisi elokuun alkuun, firmalla kun oli muutama urakka kesken. Jassoo. No, hyväksytään nyt sitten tuokin. Homma ok, lupasi lähettää kirjalliset tiedot meilissä. Ja sitten taas odotettiin.

Nyt kuitenkin, kun kattohommalle ei vieläkään ollut tekijää, lähdin uudelleen saman tien cv-nettiin etsimään. Soittelin muutamalle, mutta kuinkas ollakaan, kaikilla tuntui olevan jotain pikku-urakkaa meneillään eli ihan lähiaikoina ei kenellekään sopinut. Yksi sitten löytyi tuosta neljänkymmenen kilometrin päästä. Ja nyt ihan oikeasti oli kyseessä mies, joka tulisi tuntipalkalla töihin. Palkkatoivomus oli ihan työehtosopimuksen mukainen ja siihen päälle vielä halusi kilometrikorvaukset. Nojoo.. ehkä tuo nyt vielä menisi ajattelin. Mutta…

Eipä tämäkään henkilö heti olisi ollut valmis työtä ottamaan, parin - kolmen viikon kuluttua kylläkin. Asia jäi sitten niin, että lupasi soittaa minulle, kun on täälläpäin liikkeellä, että voisi tulla paikanpäälle katsomaan. Ei käynyt päinsä ajaa tuota 40 kilometrin matkaa, ellei ollut samalla suunnalla jotain muuta. No - siinähän taas odoteltiin.

Reilun viikon kuluttua loppui odottelu eteisen lattian korjauksen tietojen osalta, sain sitten sähköpostin, missä työt oli eritelty ja hinnoiteltu. Yrittäjä ei siis ollut paperihommien kanssa mitään kiirettä pitänyt, vaikka olin pyytänyt toimimaan mahdollisimman nopeasti.

No huh-huh! Eipä se juttu sitten enää kirjoitettuna näyttänytkään samalta kuin puhuttuna. Ihan asiallinen sopimus, mutta... Tuntiveloitus oli noussut 6.90 euroa. Kas, kun ei ollut yrittäjä sitten tullut sanoneeksi tuossa pihalla keskusteltaessa, että tämä sitten on arvonlisäveroton hinta. Eli alvin kanssa tämän tyttösen tuntiveloitus pomppasi kalliimmaksi kuin sen alkuperäisen oharit tehneen yrityksen. Niin, eikäpä tuo tuossa käydessään maininnut sitäkään, että veloittaa 100 km kilometrikorvaukset, joka siis tietäisi minulle 50 euron lisäkustannusta /päivä…. *kirosana*

Peruutin koko diilin. En pelkästään siksi, että kustannukset yllättäen pomppasivat isommiksi, vaan siksi, että tuollaisesta jää todella paha maku suuhun, voiko kenenkään puheisiin enää luottaa? Suoraan sanottuna alkoi jo niin **tuttamaan, että päätin muuttaa tarvittaessa tuohon piharakennukseen talveksi, jos tämä tönö jää korjaamatta ja muuttuu asuinkelvottomaksi. Tuolla piharakennuksessa on yksi talviasuttava huone, joka on ihan kunnossa.

Eli oltiin pattitilanteessa taas. Tällä kertaa peruin itse yhden ja toisen yhteydenottoa jäin odottelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti