maanantai 8. lokakuuta 2012

Jotain nättiä ja syksyistä ja jotain toivottoman suttuista


Kiertelin pihalla kamera kainalossa ja kauhistelin ympäristön kuntoa. Sen kyllä huomaa, että syksy on tullut ja huomaa selvästi senkin, että kahteen rakennukseen on remonttia tehty. Mutta löytyi sieltä pihapiiristä muutama kauniinpikin kohta. Hortensiat kukkivat kuin viimeistä päivää.


Tämä on jokin kummallinen puuvartinen tapaus, pysyy rumana ja lehdettömänä pitkälle kesään. Hidas tyyppi kasvuun lähdössä, mutta kun aloittaa kukkimisen, kukkii sitten kunnolla ja pitkään.
Näitä alla olevan kuvan kukkia olen ihmetellyt muistaakseni tässä blogissa jo aikaisemminkin. En ollut varma mitä lajia edustavat, myöhäinen syksyn kukkija tämäkin.


Joku syysleimukukka varmaan, tai joku vastaava.

Koristeparsa ehti kukkimaan niin, etten huomannutkaan.Nyt se on täynnä nättejä oransseja marjoja. Pitäisi varmaan joskus kerätä näitä, josko noista lähtisi uusia parsanalkuja kasvamaan. Tämä parsahan on kasvanut tässä samassa paikassa viitisenkymmentä vuotta. Pitäisköhän sille joskus jotain tehdä… jakaa tai jotain. Ei tuota ole ikinä hoidettu mitenkään, siinä se vaan aina on olla möllöttänyt ja kasvanut ihan mukavasti, siitä kasvaa sellainen parimetrinen tuuhea puska ihan joka vuosi.

Pihapiirissä on tapahtunut kaikenlaista mullistusta. Paikat ovat lievästi sanottuna sotkeentuneet hieman remontin aikana ja takia.

Tässä alla olevassa kuvassa on kukkapenkki. Ei kyllä ihan heti uskoisi, jos ei tietäisi, että tässä on tämän tontin liljapenkki joskus ollut. Siinä kasvoi muutamaa eri lajia liljoja ja kevätkukkina on ollut narsisseja ja scilloja. Niin, oli se kukkapenkin näköinen vielä heinäkuussa, mutta sitten tuli iso paha virolainen puuhapete ja pystytti työpisteensä - kukkapenkkiin.


Talloi kukat ja levitti purkujätettä ja sahanpurua sun muuta mukavaa ympäriinsä. Lopputulos on aika surullista katsottavaa.

Siinäpä sitä onkin sitten urakkaa tiedossa, tuon kun saisi joku päivä raivattua ja kärrättyä uutta multaa tuohon päälle. Jonkin sortin kukkasipuleitakin on jo hankittuna, pitäisi vaan istuttaa, että ensi keväänä olisi tuhotun kukkapenkin tilalla uusi ja toivottavasti entistä ehompi tapaus.

2 kommenttia:

  1. Olipas mäntti puuhapete, kun tuhosi kukkapenkkisi.

    VastaaPoista
  2. Joo - suurin osa miehistä ei ymmärrä kukkapenkkien päälle mitään. Ja miksipä sellaista varomaan, kun ei itselle merkitse mitään. Oli se kyllä kieltämättä vähän mäntti tyyppi muutenkin...

    VastaaPoista