keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Pakkasta!

Täällä nelosvyöhykkeellä on kärvistelty pikkupakkasissa jo noin viikon verran. Mielenkiintoiseksi tämän tekee se, että valtakunnalliset sääennusteet kertovat täällä pakkasta olevan noin 5-10 astetta vähemmän kuin todellisuudessa on. Tänä aamuna tosin virallinen ennuste kertoo pakkasta olevan -30. Vaan meidän mittari on kyllä eri mieltä. Kuvaa en tajunnut ottaa seitsemältä aamulla - silloin se näytti vieläkin isompaa lukemaa

Paikalliset erot siis ainakin tässä osassa Suomea voivat olla joskus melkoisen suuret. Tuolla virallisella mittausasemalla kun tuntuu aina olevan vähemmän asteita kuin mitä meikäläisen lämpömittarit näyttävät.

Tämä sama ilmiö toistuu kesällä toisinpäin. Eli jos sääennuste kertoo, että odotettavissa on +25, meillä mittari näyttää varmasti vähintäänkin kolmekymmentä. Olisi mielenkiintoista tietää, mistä tämä oikeastaan johtuu.

Tänä aamuna tosin sen, että pakkasta oli aikalailla, pystyi aavistamaan koiran käytöksestä. Pikkuneiti Ronja nimittäin steppasi sen verran hartaasti, että oli selvääkin selvempi se, että tassut jäätyivät. Steppiaskeleita koiruudelta alkaa löytymään aina kun pakkanen on -30 asteen pahemmalla puolella.

Kaiken tämän pakkasen ja hurrrjan talven keskellä tulee viihdyttyä sisätiloissa kohtuullisen hyvin. Jotain pientä on tullut askarreltuakin: koiruudelle juoksuhousuja.
Tein näitä vähän eri periaatteella kuin mitä nuo kaupasta saatavat vastaavantyyppiset ovat. Nämä ovat kunnon kestovaippatyyliin kosteussululla ja imuosalla tehtyjä koiran kestovaippoja. Pesu onnistuu neljässäkymmenessä asteessa ja kolmet tai neljät housut riittää ihan hyvin.  Ei tarvitse pelleillä pikkuhousunsuojien sun muiden kanssa.

Karu totuushan on, että suurin osa koirista sen pikkuhousunsuojan pistelee poskeensa jossain vaiheessa. Ei tee hyvää ruoansulatukselle, ei. Ensin sitä tietysti ajattelee, että ostaa yhden parin housuja juoksun ajaksi ja pärjää halvoilla pikkuhousunsuojilla. No, ei varmasti tule halvaksi, jos se pikkuhousunsuoja aiheuttaa suolitukoksen tms. Ihan turvallisuussyistä nyt sitten päädyin tekemään ihan kestovaippatyyliin nartun suojahousut. Ja näitähän sitten tulee tehtyä muillekin, ihan tilauksesta ja mittojen mukaan. Seuraavaksi sitten tehtailen tossuja tuolle kylmävarpaalle - loppunee steppailut siihen…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti