torstai 4. heinäkuuta 2013

Apuva - se on kahden aarin kasvimaa =)

Tänä aamuna tein järkyttävän havainnon. Kavismaani on paisunut yli kahden aarin kokoiseksi. No ei ihmekään, ettei mitään muuta ehdi enää tekemään. Kasvismaa syö kaiken ylimääräisen ajan. Eilisen rankkasateen jättämiä jälkiä tiiraillessani, aloin pohtia, kuinka iso tuo pläntti tuolla itse asiassa on. Mietiskelin, että aitaa on siinä käytetty kolmella sivulla 50 metriä, eli yhden sivun pituus on noin 16 metriä. Pikainen laskutoimitus tuo tulokseksi yli 250 neliötä - eli reilut kaksi aaria. Niin, ja sitten tietysti päälle vielä nuo kasvilaatikot - eli kaiken kaikkiaan kasvisviljelypinta-alaa olisi noin kolmen aarin verran. Ainiin, ja sitten vielä yhdeksän neliön kasvihuone… Huh-huh.Sateen jälkeen näyttää taas ihan älyttömän vihreältä. On taas turhan paljon rikkaruhoja kitkettäväksi. No, eipähän ole ongelmaa siinä mitä tekisi, kun pellolla saa vietetyksi tunnin jos toisenkin rikkaruohorumban merkeissä.Tein pari kaarevaa kohopenkkiä aidan nurkkaan, niissä asustaa kurpitsansukuisia kasveja. Ideana tuossa oli se, että kunhan alkava kasvaa kunnolla, ohjailen ne tuohon aitaan riippumaan. Tai ainakin yritän - kurpitsansukuiset kun osaavat olla kasvusuunnassaan varsin itsepäisiä - eli yleensä aina mennään sinne minne ei pitäisi.
Säästyy tilaa muille kasveille jos tuo suunnitelma onnistuu. Ovat melkoisen kitukasvuisia vielä tässä vaiheessa. Odottelen täällä innokkaasti jonkinlaista kasvuspurttia. Nuohan ovat aika vikkelliä kasvamaan, sitten kun alottavat.
Aidan viereen aiemmin istuttamani tomaatit alkavat nyt puskea raakileita ihan urakalla. Jotkut niistä ovat tarvinneet vähän lisätukea aidan lisäksi, mutta suurin osa pärjäilee todella hyvin aitaan nojaillen.

Ei vaan, tarttis varmaan taas lähteä peltohommiin, ei ne rikkaruhot sieltä yksinään postu, kyllä niitä pitää avittaa ja paljon. =).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti