maanantai 17. maaliskuuta 2014

Aamuauringossa tai ainakin melkein

On se vaan mukavaa aamulla herätä melkein valoisaan. Tähän asti on saanut pöllöillä aamutoimet koirien kanssa tuolla ulkosalla pimeässä tai vähintäänkin hämärässä, mikä todellakaan ei ole mukavaa. Nyt kun pihalle asti ehditään, on aurinko jo hyvää vauhtia nousemassa ja on valoisaa. Mahtavaa!

Eilinen hento lumipeite katosi päivän aikana, vaan sitten tupsahti kunnon pakkanen.  Tässä aamutuimaan kuuden maissa kun ulkoilemaan lähdin, vilkaisin tuonne järvelle.Nappasin kameran mukaan ja vein koirat aamutoimille. Oli se vesi jäähän pamahtanut viime yön aikana. Rannoilla on ollut vielä jonkin verran jääkantta tähän asti, mutta nyt tuolla sitten on tuollainen ohut kerros jäätä ihan koko matkalta. Onks tää nyt se takatalvi, mitä tiedotusvälineissä on povailtu… .= )

Uhkailin tämän blogin tässä kevään myötä herätellä, ainakin kovasti yritän. Pitää ottaa ihan jokapäiväiseksi kirjoittaminen taas, että siitä tulee päivittäinen, päivärytmiin kuuluva asia, ei sitä muuten tule kirjoiteltua, huomasin sen talvella. No joo, kai tämä tästä pikkuhiljaa.

Ei vaan asiasta kukkaruukkuun, josko tästä lähtisi töihin - niin pääsee sieltä sitten takaisinkin.

4 kommenttia:

 1. Meillä oli aamulla mittarissas -12, mutta kevättä kai tämäkin.

  VastaaPoista
 2. Täällä ei ollut kuin -10, mutta sekin näköjään riitti sitten jäätämään tuon järven. Ensi yöstä povaavat tänne ainakin varsin vilpoista.

  Pistin tuossa uuniin tulet ja varasin sen verran puita tuohon, että tänään lämmitetäänkin varulta oikein kunnolla, ettei tarvi palella. Yläkerran makkarissa oli viime yönä 14 astetta, laski sisälämpötilat samantien, kun ulkona alkoi pakkastaa, eikä uunia lämmitetty kuumaksi asti :/

  VastaaPoista
 3. Kiva kun olet palannut! Mitä tomaattilajikkeita esikasvattelet? Tuolla mainitsemasi nettikaupassa ei taida uskaltaa käydä lainkaan :)

  t. Undine

  VastaaPoista
 4. Mulla on taas sen seitsemää sorttia tulossa niitä tomaatteja. Taidan laittaa niistä ihan juttua enemmän, kunhan tekevät vähän isommat lehdet ja kannattaa ottaa kuvia. Ainakin nyt mainitsemisen arvosia on sweet 100 ja Super sweet 100 kirsikkatomaatit, ne ovatkin aika mielenkiintoinen vertailukohde, jos ne nyt saa kasvamaan niin, että hedelmää tekevät. Pari eri stufferia on myös tulossa ja muutama aikainen lajike tavallisia myös.

  Kyllä siellä kaupassa kannattaa käydä, ihan tavallinen kauppa se on paitsi että valikoima on hurjan iso :) Sellaisia lajikkeita mitä ei Suomesta saa.

  VastaaPoista