sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Ja just kun mä kerkesin kehua…

Niinhän siinä kävi, että yön aikana tännekin sitten ripsahti puolen sentin kerros lunta, juuri kun ehdin ilkkumaan, että etelässä sitä on, täällä meilläpä ei. On sen verran pakkasen puolella näköjään vielä, ettei edes heti sula pois.  No onneksi puolesta sentistä eikä sentistäkään niin paljon haittaa ole, tekeepähän maiseman valoisemmaksi.


Tuli siis sen verran tavaraa taivaalta, että koira saa nenänpäänsä suurella vaivalla valkoiseksi. Ei tullut tuon enempää onneksi ja eikä tuo nyt niin haittaa, kun aurinko sentään paistaa.

Kävin tarkistamassa ulkosalla myös mitä kuuluu raparperille, eilenhän se voi todella hyvin…


... ja tänään se pilkottaa valkoisen alla, kaipa tuo tuosta sitten äityy taas kasvamaan, kunhan kelit paranee.

Tämän aamupäivän olen huhhaillut kävellen huoneesta toiseen. Aina mennessä unohtuu saman tien mitä olin menossa tekemään. Todellinen sunnuntaifiilis siis.  Taimipurkkeja olen vähän siirrellyt ja miettinyt mitä muuta voisin laittaa esikasvatukseen. Täytynee vielä viikon verran malttaa, ennen kuin mitään tekee. Mies on nimittäin piipahtamassa Hollannissa, siskonsa synttäreillä. Ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät, sieltä saattaa tulla tuliaisia… Toivottavasti ei sentään tänä vuonna raahaa lantun siemeniä kyssäkaalien sijaan.

Hollannista puheenollen, löytyi viimeinkin vuosien etsimisen jälkeen viime viikolla kunnollinen siemenkauppa  sieltäkin. Itse sen bongasin ja tietysti pääsin heti irvailemaan miehelle, että eipä ole kotihollannikkaasta mitään hyötyä näemmä, kun itse pitää löytää moiset asiat. Mies on nimittäin vaikka kuinka ja useasti koittanut tuollaista hollantilaista nettikauppaa löytää - onnistumatta. Eli ei sujuvan hollannin taitaminen tässä tapauksessa auttanutkaan. Ja se kauppa minkä löysin - on muuten sellainen mesta, että tekisi mieli hypätä itsekin koneeseen ja huristaa paikanpäälle ihailemaan. Siementä löytyy ihan joka lähtöön, jopa sellaisia, joita olen vuosikausia haaveillut joskus jostain löytäväni.  Ainoa haittapuoli tuossa on se, että koko sivusto on hollanniksi, mutta kyllä siellä ihan hyvin pärjää vaikka ei kieltä osaisikaan. Kannattaa käydä katsomassa!  osoite tuonne siementaivaasen on: https://www.vreeken.nl/ ja siemenet löytyvät sivun vasemman laidan linkistä Zaden. Ja jos vihannesten siemeniä etsii sitten kannattaa valita seuraava linkki Groenten en Fruit, vihannekset ja hedelmät. Olisihan tuolla kukkasipuleitakin tarjolla vaikka millä mitalla. ooivoi, nyt pitää vaan malttaa mielensä ....

Täällä kuolaan ja tuijotan kuvia, tekisi niin mieli tilata vaikka mitä. Jos vaikka kokeilisi sinistä sokerimaissia tai 'African N'Goyo' munakoisoa tai viittä eri väriä paprikoita tai tai tai vaikka mitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti