sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Hommia piisaa

Tie tänne talolle alkoi olla jo niin huonossa kunnossa, että siihen piti tilata vähän lisää hiekkaa. Tosin loppujen lopuksi päädyttiin hiekan sijaan kalliomurskeeseen, se kun saatavilla olevista tuntui olevan parasta tuohon tien parannukseen. Nyt meillä on sitten kaksivärinen tie, niin kauan kunnes saadaan tilattua lisää mursketta. Saatiin onneksi sellainen kuorma-auto tuomaan tuo murske, joka sitten myös pystyi lanaamaan tien.Ei se lanaaminen kuorma-autolla kuitenkaan onnistu niin, etteikö sitä joutuisi sitten vielä miesvoimin tasoittelemaan. Siinä on nyt sitten riittänyt pikkupuuhaa moneksi päiväksi.

Ruohonleikkurin rikkoutuminen on aiheuttanut myös lisävaivaa. Tässä kun näitä kuluneita päiviä ajattelee, tuntuu siltä, ettei täällä muuta ole tehtykään kun soraa kärrätty ja tasoitettu tai sitten hölmöilty ruohikon nitistyspuuhissa. Tien varretkin ovat paikoin jo niin pitkää koiranputkea täynnä, että jotain tarttis tehdä.

On tässä jotain muutakin toki tullut tehtyä, kasvimaa sai viimein aidantapaisen ympärilleen. Aloin jo hermostua siihen, että sitä mukaa kun jotain istutin, koiruudet kävivät istutukset asettelemassa uusiksi. Uudelleenasettelu siis tapahtui ihan pelkästään juoksemalla ja pomppimalla päällä. Ei millään mennyt jakeluun, ei varsinkaan tuolle nuoremmalle tohelolle, ettei kasvimaalle saa enää mennä.Siellä on nyt sitten jos jonkinlaista viritystä laitettuna aidaksi. Verkkoaita, joka tuolla aikaisemmin on ollut, ei riittänyt koko alueen ympäri.

Sitä on sitten jatkettu kompostorikehikoilla…..


….ja köynnösristikoilla.

Hyvin nuo viritykset ovat toimineet, ainakin toistaiseksi. Olisin hankkinut lisää tuota verkkoaitaa, mutta paikallisissa kaupoissa ei ole sitä ole ollut. Pakko oli sitten käyttää niitä tarpeita, joita tontilla oli. Tarkoitus on vielä hankkia lisää verkkoa, sitten kun täältä johonkin sellaiseen paikkaan pääsee, missä on kaupoissakin vähän enemmän valikoimaa. Vielä olisi muutama lavakauluslaatikko laitettava paikoilleen, sitten alkaisi ainakin tuo laatikkoleikki olla jo loppusuoralla täällä.

Kasvimaalle joudun vielä muutaman kohopenkin tekemään, kesäkurpitsat ja sen sellaiset kun ovat vielä istuttamatta. Tuohon aidan viereen ajattelin laittaa tomaatit, saavat sitten tukea kasvuunsa suoraan aidasta, eikä tarvitse ihmetellä maahan kaatuvia puskia myöhemmin.

Maissit istutin tänä vuonna salkopapujen kanssa sekaisin. Eipä sitten tarvitse pavuillekaan kiipeilyalustaa laittaa, maissit kun hoitelevat sen tukipuolen, sitten kun pavut sitä tarvitsevat. Jostain jenkkiblogista lueskelin tuosta mainiosta tavasta kasvattaa kurpitsat, maissit ja pavut sekaisin. Ajattelin nyt sitten kokeilla, josko tuo täälläkin toimisi.

3 kommenttia:

  1. Kummallista, miten aina joku härpäke hajoaa juuri silloin, kun olisi muutakin hommaa. Ihan hieno aitaus kasvimaallanne!

    VastaaPoista
  2. Joo - toi on kyllä varsinainen viritys, mutta toimii vaikka onkin vähän oudoista tarpeista tehty.

    VastaaPoista
  3. Kalliomursetta meillekin tilataan keväällä. Hiekkaa mietimme myös aluksi. Päädyimme kuitenkin myös siihen lopputulokseen, että tuo murske meille on parempi. Kyseessä myös pihatie. Kiitos tästä, oli mukava lukea. Ja on kiva, kun pääsee näkemään tuota teidän kasvihuonetta. https://www.lofgrenky.net/sorakuljetus

    VastaaPoista