lauantai 19. marraskuuta 2011

Kasvimaan antimia - säästä huolimatta

Nyt alkaa jo pikkuhiljaa tuntua loppusyksyltä, järvi on ollut muutamana aamuna riitteessä ja maassa on ollut mahtavan paljon kuuraa. Pakkasen puolella siis mennään, ainakin yöaikaan.Kyllä se kuura ja riite sitten päivän mittaan häviää, mutta lämpötilat pysyttelevät päivälläkin reilusti alle kymmenen asteen.

Vaan mitäpä tekee meikäläinen - käy kasvimaalta noukkimassa kasviskeittotarpeet. Siis kasvimaalta ruokatarpeita marraskuun puolivälin jälkeen! Siellä on muutama sitkeä sissi sinnitellyt tähän asti. Pari lanttua, kyssäkaalia, sipulia, mangoldia ja tietysti yrttejä. Kasvilavassa oli vielä muutama porkkanakin. Ennennäkemätöntä tämmöinen!Viinisuolaheinä ei ole ollut näistä keleistä moksiskaan, pukkaa uutta lehteä koko ajan.
Laatikko, jossa kasvaa montaa lajia persiljaa, oreganoa, rakuunaa ja salviaa on vielä täynnä syötäväksi kelpaavia yrttejä.


Myös suuressa kasvilavassani kasvavat yrtit voivat hyvin.Sieltä löytyy edelleenkin käyttökelpoista timjamia ja kirveliä. Niin ja pillisipuleita siellä on vielä myös.

Jännää kun nyt voi ihan konkreettisesti nähdä millaista kasvimaan pito on tuolla vähän leudommilla seuduilla, kasvukautta riittää. Oikeastaan tämä on ihan kiva syksy, kun olisi arvannut, että kelejä täällä piisaa näinkin pitkään, olisi voinut jättää osan sadosta peltoon vielä sinnittelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti