perjantai 18. marraskuuta 2011

Ennennäkemättömiä vierailijoita

Eilen tuohon pihaan pelmahti naakkaparvi. Sinänsä melko harvinaista, naakat kun tuppaavat viihtyvän enemmän kaupunkiympäristössä kuin maaseudulla.
Tusinan verran niitä siinä oli, lopetin laskemisen kahteentoista. Eli siis ihan kivankokoinen parvi. Oli niillä seuranaan kymmenkunta harakkaakin, tästä voinee nyt sitten vetää sen johtopäätöksen, että ainakin jossain määrin varislinnut viihtyvät keskenään. No, ainakin naakat ja harakat.

Oli tuossa takapihalla sitten muitakin vieraita. Kolme oravaa tappeli kiivaasti oikeudesta käyttää ruokinta-automaatteja.


Tuolla ne mennä viipottivat peräkanaa pihalla ja pihan puissa, varsin vihaista takaa-ajoa oli hetkittäin havaittavissa. Yksi näistä vesseleistä tosin keksi ruveta leikkimään akrobaattia ja sai sitten ruokailla rauhassa. Toisia nuo kyseiset automaatit eivät kiinnostaneet pätkääkään, ilmeisen hankalahan oravan  noista on ruokailla verrattuna noihin lintulautavirityksiin.

2 kommenttia:

  1. Kuva otettu juuri oikealla hetkellä! t. Hellu

    VastaaPoista
  2. No joo - onneksi toi oli helppo kuvattava - tuossa se roikkui varmaan vartitunnin, kun oli kuorettomia auringonkukansiemeniä tarjolla.

    VastaaPoista