perjantai 4. joulukuuta 2015

Kuusitiainen ruokaympyrässä

Olen jatkanut samalla linjalla lintujen talviruokinnassa kuin viime vuonnakin. Tänä vuonna olen toistaiseksi laittanut kahden eri valmistajan talipalloja tarjolle.

Viime vuoden hittituote Real Bird -talipallot on edelleenkin pitänyt pintansa suosikkina. Tänä vuonna ostin tuohon rinnalle Agrimarketista pari sangollista  Hercules -merkkisiä talipalloja. Nämä pallot sisältävät tuoteselosteen mukaan seuraavat ainesosat: Maissi, vehnä, auringonkunansiemen, durra, naudan tali, kalsium. Ihan kiitettävästi näyttää sekin kelpaavan. Tosin siinä vaiheessa kun Real Bird automaatit huutavat tyhjyyttään, Agrin tuotetta on vielä jäljellä.

Harvalukuisimpiin tämän pihapiirin ruokailijoihin kuuluvat kuusitiaiset. Niitä on tässä ollut yhtä aikaa kaksi kappaletta.

Enimmäkseen tuossa on yksi, joka näyttäisi olevan varsin tarkka siitä mitä syö. On muuten semmoisia vekkuleita, että siinä ei hitaampi refleksinen naisihminen tahdo perässä kameran kanssa pysyä. Olen ihan täpinöissäni, jos yhdenkin terävän kuvan niistä saan.

Aamusella, hämärän aikaan tämäkin tintti tuli sitten aamupalalle. Ensin piti tietysti mennä ruokaympyrään, tarkistamaan talipallojen syötävyys.Hetken se siinä tutkaili talipallojen koostumusta, maistoi kerran ja nähtävästi oli sitten sitä mieltä, että ovat syötäväksi kelpaamattomia (Agrin talipallot).


Siirtyi sitten seuraavaan automaattiin parinkymmenen sentin päähän.


Sama juttu, tutkittin hetki ja todettiin, jotta ei käy (tässäkin telineessä niitä Agrin palloja).

Sitten tirppa porhalsi seuraavalle jo puolityhjälle automaatille.


Maistettiin ja ilmeisen hyväksi todettiin (Real Bird pallot).


Tässä kuvassa näkee selvästi sen, mikä kelpaa ja mikä ei. Talipallot muuten tunnistaa väristäkin, ovat tuollaisia keltaisempia nuo Agrimarketista ostetut.Ovat tuolla lailla ihan vierekkäin nuo telineet. Ja nämä muuten ovat nyt sitten niitä 30 sentin telineitä, joita ostin tusinan puuilosta alkukesästä. Ihan käyttökelpoisia ovat, ja varmaan kestävät monta vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti