keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Välillä on lunta ja välillä taas ei

Taas aamusella oli puolisen senttiä lunta. Takapihan baarin asiakaskunta lisääntyy välittömästi aina kun lunta sataa. Oravanpoijjaat käyvät myös päivittäin ruokailemassa. Lunta on tullut harvakseltaan, pysyy maassa ehkä päivän ja sitten seuraavana jo sulaa pois. Kummallinen talvi.

En ole varma kuinka monta oravaa tässä nyt kaiken kaikkiaan käy. Kerrallaan tuossa on ollut kaksi. Oletettavasti niitä on kuitenkin enemmän, ainakin edellisvuonna niitä oli neljä. Tänä vuonna ei sopu anna sijaa, tappelevat ryökäleet koko ajan. Ovat niin vikkeliä liikkeissään, etten näistä kahakoista yhtään kunnon kuvaa saanut vaikka kuinka yritin.


Osa näistä on varmaan viime kesän poikasia, ovat täysin hömelöitä. Tällä tarkoitan sitä, että hölmöt eivät osaa edes minua pelätä.

Tarkistan aina baarin tilanteen, ennen kuin päästän koirat ulos. Nehän ihan mielellään ottaisivat tuollaisen oravanpoijaan kiinni, jos saisivat.

Joskus olen sitten yrittänyt häätää näitä otuksia. Toivotonta, ainakin yhden kanssa. Pitää mennä ihan metrin päähän ja huitoa käsillä, ennen kuin onneton tohelo älyää poistua paikalta.En minä niitä muuten hätistelisi, mutta ihan niiden oman turvallisuuden takia pyrin ne ruokinnalta poistamaan, ennen kuin lasken koiruudet pihalle.

Jos koiria ei olisi, kesyttäisin nämä veijarit kädestä syöviksi ihan mielelläni.

2 kommenttia:

 1. Sulla on ihana blogi! Olen innostunutlintujen ruokinnasta, ja niiden seurailusta, joten hankin telineen niiden syöttämiseen. Eilen yöllä selailin blogiasi, kun en unta saanut. Käytössäsi on hyvä kamera, jolla olet ottanut upeita kuvia linnuista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D
   Tulee aina näin talvisaikaan kirjoiteltua noista linnuista enemmän. Ajattelin tässä vielä laittaa uuden ruokintapaikan tuonne metsänreunaan, jos vaikka noita vähän arempia lajeja saisi käymään täällä.

   Poista