perjantai 5. kesäkuuta 2015

Tie kuntoon

Vihdoin ja viimein saatiin tuo pihatiekin kuntoon. Nelisen vuotta sitten laitoin sen viimeksi kuosiin, tilasin monta tonnia hiekkaa, joka sitten levitettiin tielle.

Vuosien varrella kaikki se hiekka on hävinnyt taivahan tuuliin. Tai itseasiassa, se tyyppi, joka talven aurakset täällä viime talveen asti hoiti, työnsi kaiken hiekan tien penkoille ja ojiin tai vaihtoehtoisesti nurmikolle tai marjapuskien päälle. Alkoi olla vahinkosaldo tuolla tyypilla jo niin valtava (marjapuskat jäivät soran alle, työnsi lumet kuusiaitaan, joka otti vähän osumaa, eli reikähän siinä nyt on jne. jne.), että päätin vaihtaa urakoitsijaa. Varsinkin, kun työsuoritus huononi vuosi vuodelta (lue: aurattu alue pieneni kuin pyy maailman lopun edellä, aiheuttaen sen, että käsin piti yli puolet pihamaasta kolata).

Viime syksynä sitten googletin paikallisia yrityksiä, jotka hoitavat aurauksia. Ja kappas kummaa, tuo lähinaapuri tuli tuloksissa ensimmäisenä vastaan. No, enpä naapureita ole tuntenut (hih, semmosta se on…) mutta nyt sitten otin ja soitin ja kysäisin, jotta onnistuisiko auraukset. Ja onnistuihan se. Ja voi että miten hyvin onnistuikin, yhtään ei ollut soraa nurmikolla keväällä, mitään ei ollut rikki ja kaiken kukkuraksi, tämä urakoitsija tekee muutakin kuin aurauksia. Niin, tuon tienkin laittoi kuntoon, hoiti soran tilaukset ja tasaukset ja kaiken.Nyt tuossa on hyvä ajella, ei ole kuoppia eikä uria enää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti