perjantai 22. lokakuuta 2010

Syksyä ilmassa

Tänä aamuna oli jo melkoisen mukavasti mittari miinuksen puolella. Lähes kymmenen asteen pakkaseen oli aamusta jalkauduttava - pikkukoira kun täytyy ulkoiluttaa säässä kuin säässä.

Ensimmäinen ulkoilu tapahtui jo niin aikaisin, että ei vielä paljoa eteensä nähnyt. Taivaanrannassa oli kyllä aavistus aamunkajosta, mutta ovat nämä päivät jo tähän aikaan vuodesta sen verran lyhyitä, että ei tuossa kuuden pintaan aamusella vielä valoa riitä.

Seuraava ulkoilu tapahtui sitten siinä vaiheessa, kun aurinko jo pilkisti hitusen puiden takaa. Rantaan oli majoittunut taas parvi joutsenia. Yllättävän hyvin nämä sietivät sekä koiruuden että minun läsnäoloni. Pääsin melko lähelle nappaamaan muutaman kuvan.


Pienemmät vesilinnut - mitä lie tavallisia heinäsorsia ja telkkiä sen sijaan ptkivät pakosalle pika pikaa. Näkyvät tuossa kuvassa noin about keskellä järveä.

Ronja ei isommin vesilinnuista piittaa. Joskus se kuitenkin jää tuijottelemaan niitä, vallankin silloin kun nuo joutsenet innostuvat huutelemaan. Välillä ne pitävätkin sellaista mekkalaa, että ihan hirvittää.


Muutenhan tuo pikkuneiti on sellainen väkkärä, että siitä ei juuri still-kuvia enää tahdo saada.

Joskus hyvin harvoin se kuitenkin pysähtyy hetkeksi.


Jos ei muuten, niin vähintäänkin siinä vaiheessa, kun eteen tulee jotain ennennäkemätöntä, ja sitten pitää ihmetellä pitkään ja hartaasti.

Tomaattisosetta on tullut keiteltyä litrakaupalla. Viimeiset vihreät tomaatit, jotka keräilin sisätiloihin ennen pakkasia alkavat kaikki olla jo kypsiä. Kyllä ne vallan mainiosti tomaattisosetarpeiksi kelpaavat. Ja on sitä tosiaan tehtykin.

Puutarhassa ei paljon ole pystynyt tekemään. Aamusta pitkälle iltapäivään oli kuuraa maassa, eli lehdet, joita muuten olisi voinut ehkä haravoida, olivat jäässä eli haravointi jäi haaveeksi. Perennatukia olen poistanut kukkapenkeistä, mutta siihen ne hommat sitten ovatkin jääneet. Pitäisi nyt varmaan edes nuo isommat perennat leikata. Ehkä tässä vielä tulee sellainenkin päivä ennen kuin lumi tulee, että pystyy nuo loput hommat hoitelemaan. Sitten kun tällä on hommat pulkassa onkin varmaan aika suunnistaa takaisin pääkaupunkiseudulle ainakin joksikin aikaa. Mutta se nyt jää nähtäväksi, milloin tuo tulee tapahtumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti