maanantai 5. huhtikuuta 2010

Mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia - Lidlistä

Ainakin ketjun mainoksessa sanotaan, että taattua laatua Lidlistä, nähtäväksi nyt jää, onko kaupassa myytävien siementen laatu sitten sitä vai tätä.


En sitten malttanut olla ostamatta, kun näin siemenpussitelineen ruokaostoksilla ollessani. Mukaan lähti mm. munakoisosekoitus -pussi. En ole aikaisemmin edes haaveillut minkään sorttisen sekoituksen ostamisesta, mutta nyt ajattelin sitten kokeilla.

Kai siinä sitten on oma viehätyksensä siinäkin, kun ei tiedä etukäteen minkä mallisia ja -värisiä hedelmiä mikäkin kasviyksilö tuottaa - siis jos tuottaa.


Näyttäisi tuo munakoisojen kasvatus olevan melkoista rakettitiedettä. Ainakin jos niihin artikkeleihin, jotka asian tiimoilta olen lukenut, on luottamista. Itse olen havainnut harmikseni sen, että itävät pirulaiset todella hitaasti. Siis ihan kaikki lajikkeet, mitä olen itämään laittanut, ovat antaneet odottaa versojaan pahimmassa tapauksessa viikkotolkulla. Ja itämisprosenttikaan ei ole ollut mitään huippuluokkaa - hyvä jos kymmenestä on itänyt kaksi. Tästä uusimmasta tuttavuudesta en vielä tiedä, en ole näitä vielä idättämään alkanut.

Aikaisemmin olen jo laittanut kahta lajiketta (Dusky ja Ophelia) itämään, muutama niistä on jo puskenut pari sirkkalehteä mullasta ulos.
Itse asiassa tämä on jo toinen satsi itämässä. Ensimmäisestä kun iti kaksi urheaa yksilöä, jotka sittemmin kuihtuivat vähin äänin pois keskuudestamme. Syytä tähän kummalliseen käytökseen en ole pystynyt selvittämään. Täytyy vain toivoa, että tämä satsi numero kaksi pärjää paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti