torstai 7. toukokuuta 2015

Kevättä ilmassa

Aamuisin täällä herätään nykyisin mahdottoman kovaääniseen linnunlauluun. Ihan kiva, ainakin silloin, kun laulajat löytyvät sieltä taitavammasta päästä. Löytyy peippoa, mustarastastasta, tiltalttia, kiurua ja olin kuulevinani jo pikkusieponkin, tästä viimeisestä en tosin ole 100 prosenttisen varma.

Sitten ne muut lauleskelijat. Ei innosta ihan yhtä paljon. Joskus nimittäin on sellaisiakin aamuja ollut, että tekisi mieli hankkia kuulosuojaimet. Jos äänessä ovat yhtä aikaa härkälintu, varis, taivaanvuohi, räkättirastas, valtava parvi naurulokkeja ja viisikymmenpäinen järripeippoparvi, alkaa kuuntelija toivoa toisenlaista konserttia aika pikaisesti.
Yksi yli-innokas räksä lauleskelee kaiket päivät tuossa talon vieressä kuusen latvassa. No, eipä tuo mitään, jos olisi ainoa. Mutta tuolta tuntuisi räksätykseen vastaavan ainakin 4-5 muutakin saman lajin edustajaa. Ei ole kauneimmasta päästä tuo räksän lauleskelu.


Ja sitten kun konserttiin lisätään vielä harakat…..No, eipähän tuohon maailma kaadu, täytyy yrittää opetella kuuntelemaan valikoidusti. :D

2 kommenttia:

  1. Se on hämmästyttävää, millainen hassu "ongelma" aamuvarhaisen lintukonsertti voi näin maalla asuvalle ollakaan. Niin kivaa kuin linnunlaulu onkin, ei ole kuitenkaan yhtään mukavaa kun alkaa huhtikuusta herätä viimeistään viideltä milloin mihinkin sirkutukseen. En tunnista äänistä lajeja, mutta kun se sama sävelmä toistuu ikkunan toisella puolella ties kuinka monetta kertaa, käy kyllä mielessä katala ajatus viskata iloista sirkuttajaa jollakin. No, onneksi tuolloin ei jaksa edes sängystä nousta. Vaan eipä tätä muina vuodenaikoina muistakaan, eivätkä osaa kaupunkilaiset varmaan kuvitella :) Nyt alkaa onneksi jo helpottamaan!

    VastaaPoista
  2. Totta, niin mukavalta kun se konsertti kuulostaakin noin normaalisti, mutta annas olla kun pitäisi nukutuksi saada ja se ei lintujen takia onnistukaan... Tai kun herää aamuneljältä konserttia kuuntelemaan, pari kolmen tunnin unien jälkeen ja tietää, että kuudelta pitäisi jo nousta pukemaan ja sitten lähteä töihin.. No, aika aikaansa, juhannukseen mennessähän tuo hiljenee :D

    VastaaPoista