maanantai 4. toukokuuta 2015

Talvikylvö

Tänä talvena/varhaiskeväänä sitten viimenkin testasin talvikylvöä. Ai mitä talvikylvöä? No, sellainen juttuhan se on, että luodaan kylvetyille siemenille oma mikroilmasto (siis laitetaan läpinäkyvään muovihässäkkään, missä on ilmareiät), kastellaan ja paiskataan ulos lumeen.

Sitten aikanaan kun lumet sulaa ja keli alkaa olla otollinen, taimet puskevat pintaan ja kasvavat omassa pienoiskasvarissaan siihen asti, kun ne sitten istutetaan avomaalle.

Mitä hyötyä tästä sitten on? No, ensinnäkin näitä talvikylvettyjä ei tarvitse koulia ollenkaan. Kouliintuvat siinä ihan ittekseen, kasvaessaan ulkosalla heti alkuunsa. Toiseksi, tulee vähemmän kylvöhässäkkää varsinaiseen kylvöaikaan, osa kun on jo valmiiksi kylvetty.

Ensimmäinen kokeilu siis täällä ja ihan hyvin ainakin toistaiseksi toimii. Tosin valitsin valmiiksi jo kohtuullisen kylmänkestäviä kasveja kokeiluuni. Pääasiassa ristikukkaisia, nehän kestävät kylmää todella hyvin. Kuvan laitan myöhemmin, nyt jostain syystä kamera ottaa vain ja ainoastaan tarkentamattomia kuvia.

Tähän väliin täytyy todeta, että muutama kasvi täällä harrasti omaehtoista talvikylvöä myös. Tuolla on laatikollinen pinaattia tulossa, kas kun syksyn viimeiset pinaatit saivat siementää ja jäivät sinne laatikkoon koko talveksi. Pari päivää sitten siivosin laatikon ja totesin, jotta onpas vahvan näköistä pinaatin alkua laatikko täynnä. Ihan kiva, kohta saa tuoretta pinaattia :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti