sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Kevättä…

Vaikka kevät tulla tupsahtikin aikaisin, täällä ei tapahdu mitään, ei ainakaan puutarhassa. Taimikasvatus on hyvällä mallilla, tomaatintaimia on kasvamassa melkoinen määrä. Vähän liikaakin niitä taas tuli laitettua, onneksi tuttavilta on tullut tilauksia, eli parikymmentä saan sijoitettua uusiin koteihin. Loput varmaan sitten aikanaan istuttelen tuonne kasvimaalle. Muitakin taimia on joka ikkunalla ja totta kai laji- ja kappalemäärät ovat aivan liian isoja. En ikinä osaa olla laittamatta liikaa kasvamaan.

Ulkosalla ei vielä ole pystynyt tekemään yhtään mitään. Odottelen vaan sitä aikaa, milloin kasvimaalle pääsee tositoimiin. Vielä on ollut aivan liian kylmää ja märkää, luntakin on tuprutellut aina silloin tällöin.  Pelto onneksi on kohtuullisen kuiva, sen varmaan pystyy tänä vuonna muokkaamaan kohtuullisen aikaisin.

Aikani kuluksi täällä olen seuraillut pihapiiriin pöllähtäneitä paluumuuttajia. Kaikki vanhat tutut ovat tulleet, osa isompina parvina, osa pariskuntina. Tuossa ruokintapaikalla on pyörinyt valtava parvi järripeippoja, useampi sata niitä siinä on päivittäin käynyt. Rastaat ja punarinnat ovat palanneet myös. Västäräkkejä on tänä vuonna näkynyt vähemmän kuin aikaisemmin, mutta muutama niitäkin tuossa pyörii.

Täällähän pihapiirin lintuihin kuuluvat myös nuo vesieläjät. Isokoskelot, telkät, sinisorsat ja haapanat ovat edellisvuosien tapaan asettuneet tuohon laiturin läheisyyteen. Muutama joutsenkin tuossa aina silloin tällöin piipahtaa. Eilen näin ensimmäisen kirjosieppokoiraan.

Toissapäivänä mietin, että en ole vuosikausiin nähnyt hippiäisiä. Ja kuinka ollakaan, eilen sitten bongasin pesänrakennuspuuhissa yhden, ihan tuosta pihasta.


Veikkaan, että tämä vesseli tekee pesänsä tuonne vanhaan kuusikkoon, sinnehän suurin osa täällä viihtyvistä pikkulinnuista pesänsä väsää. Toivottavasti sitten aikanaan pihapiirissä näkyy poikasiakin. Niitä on kiva seurata.

Vielä odottelen tulevatko pikkusiepot tänä vuonna. Viime vuoden poikueesta yksi pyöri tuolla kasvilaatikossa vielä marraskuussa. Ei reppana älynnyt lähteä mihinkään. Pikkusieppo on kohtuullisen harvinainen, eli olisi tosi kiva, jos taas tulisivat tuonne kuusikkoon pesäänsä väsäämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti