lauantai 24. toukokuuta 2014

Hiiriä siellä ja hiiriä täällä, joka puolella hiiriä…

Tänään on tyhjennetty kaivoa.
Tyhjennetty epätoivon vimmalla monta tuntia ja monta kertaa.

Tuosta pihakaivosta olen ottanut veden kasvihuoneen ja kasvimaan kasteluun. Juoma- ja käyttövesi tänne tulee putkea pitkin kaupungin toimesta. Onneksi tulee , oli meinaan viisi hiirenraatoa kaivossa. VIISI! Ja oli muuten melkoinen puhdistusoperaatio, en ihan heti moista halua uudelleen tehdä.

Kloorilla desinfioitiin ja nyt odotellaan huomiseen ja sitten tyhjennellään kaivo taas. Ainakin muutamaan kertaan. Niin kauan tyhjennellään, ettei kloori isommin tuoksahda. Sitten luulisi olevan veden jo käyttökunnossa. Ja näillä helteillähän sitä vettä tarvittaisiin, puhdasta sellaista mieluusti. Ei oikein mieli tee vihanneksia  hiirenraatovedellä kastella….

Kasvihuone on melkein siivottu. Kolme hiiren/myyrän pesää sielläkin oli. Tuhojaan olivat pahalaiset tehneet melkoisesti. Kasvihuoneeseen talveksi unohtuneet siemenpussit oli tuhottu järjestelmällisesti, vähän sitä sun tätä oli jyrsitty ja joka paikkaan oli papanoita jätetty. Oli melkoinen aromi kasvihuoneessakin, mutta ei se sentään vetänyt vertoja tuolle sulotuoksuiselle kaivolle. Mutta puhdasta on sielläkin nyt, viimeinkin.

Kaksi kasvilaatikkoa on jo istutettu täyteen - Hopeasipuleita, valkosipuleita ja purjoa.  Kolmas laatikko on vielä vaiheessa - siitä on poistettu kuutiokaupalla juolavehnän juuria. Seuraavaksi sieltä pitäisi pelastaa talvehtinut piparminttu. Siirrän sitä vähän sinne sun tänne tuonne pihapiiriin, se leviää kuin tauti, mutta mieluummin täällä sitä katsoo kun noita rikkaruohoja.

Huomenna kynnetään pelto, sitten pääsee jo penkkejä värkkäämään ja maissilapsosia istuttelemaan. Niitä on tänä vuonna tuolla tulossa sellaiset satakolmekymmentä :).  Eipä täällä sen kummempia… hirveesti olisi vaan hommia, onneksi viikon päästä alkaa kesäloma, kun koulut loppuu, sitten ehtii enemmän paneutua tuohon kasvimaan kunnostukseenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti