lauantai 20. huhtikuuta 2013

Hollannin tuliaisia


Pitkään olen etsinyt puutarhoilta ja nettikauppoja sillä silmällä selaillut. Nyt sen sitten viimeinkin sain. Mies oli viikon matkalla Hollannissa ja toi tuliaisia. Ja sieltä se oli löytynyt: punainen raparperi.Lajike on Red Champagne ja se on yksi niistä makeista raparperilajikkeista, joita on muutama markkinoilla tuolla isossa maailmassa. Täällä olen tasan kerran löytänyt puutarhalta raparperia myynnissä -ruukuissa. Lajikkeesta ei ollut tietoa, eli ruukut saivat sitten sinne puutarhalle jäädä.

Hollannissa myyvät juurakkoja pussissa, vähän samaan tapaan kuin sipulikukkia. Tätä lajiketta halusin, koska se on kokonaan punainen. Voisin kuvitella, että raparperihillo tai - mehu on tuosta tehdäessä jo luonnostaan vaaleanpunaista, eli ei tarvitse värjäilemään lähteä.

Uskomattoman nopeasti se on lähtenyt kasvamaan, mies oli sen laittanut sen kukkaruukkuun, heittänyt vähän multaa sekaan viime sunnuntaina. Ja nyt siinä on jo muutama kauniin vihreä lehti näkyvissä. Nyt kun se on aloittanut kasvunsa sisätiloissa, se varmaan täytyy totuttaa vähitellen ulkoilmaan. Kun nyt nuo lumet tuolta sulaisivat, niin pääsisi istuttelemaan…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti