torstai 2. helmikuuta 2012

Brrrr - kylmää

Eilen lämpömittarin lukemat pyörivät vähän alle -20 asteen, tänä aamuna jo oli sitten -27. Aurinko onneksi on paistellut viime päivinä tasaiseen tahtiin.


Maisema on ihan siistin näköinen, kun puissa ja pensaissa on valkoinen lumikuurakerros päällä.Vaikka aurinko paistaakin, se ei vielä lämmitä tippaakaan ja valoakin se antaa melko niukanlaisesti.
Näillä keleillä villit eläimet ovat helisemässä. Pakkasten tulon huomaa selvästi lisääntyneenä liikenteenä lintujen ruokintapaikalla.

Tänä vuonna olen seuraillut pyrstötöntä keltasirkkua. On ollut kaverilla onni matkassa - jokin petolintuhan siltä mitä ilmeisimmin on tuon pyrstön napannut.On se reppana vaan jotenkin niin hassun näköinen ilman pyrstöä. Hyvin se kuitenkin lentää, ehkä vähän kömpelömmin kuin pyrstölliset lajitoverinsa. Tuo yksilö pyörii tuossa ruokintapaikalla ihan koko päivän - illalla se on siinä vielä viimeisenä ja aamusta ensimmäisenä ruokailemassa. Fiksu tyyppi, ei lähde haahuilemaan puolikuntoisena pitemmälle, vaan jää asustamaan varmallae ruokapaikalle.


Pakkasten kiristyttyä on tuossa ollut melkoinen trafiikki. Nyt siinä yön mittaan käy jo useampi rusakko ja jänis aterioimassa.

Niitä on jo sen verran monta, että ovat ryökäleet tehneet kunnon polut itselleen.
Tuosta ne kulkevat ruokintapaikalta suoraan jäälle ja siitä sitten kiertävät tuon tontin toisella puolella olevan aidan jäätä pitkin.On tuolla pihamaalla käynyt kettukin. Varmaan tulee noiden jäniseläinten perässä ihan pihaan. Kettua en ole nähnyt aikoihin, vain sen jäljet tuolla lumessa. Supikoirat onneksi ovat tähän aikaan vuodesta unten mailla. Vaan kohta nekin heräilevät ja sitten alkaakin ruokintapaikan siemenet taas hävitä mahdotonta tahtia. Vaan eipä olla täällä enää siinä vaiheessa paikalla - parin viikon kuluessa on taas pakko pakata koirat ja kissat autoon ja huristella pääkaupunkiseudulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti