keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Siemenhankintoja!

Tähän aikaan vuodesta alkaa kaupoissa olla jo jonkin verran siemenpusseja myynnissä. Jotkut kaupat aloittivat myynnin jo tammikuussa. Tammikuun lopulla tuli ostettua muutamia siemenpusseja, ihan vaan siitä ilosta, että niitä oli jo saatavilla. Tänä vuonna päätin kokeilla vähän erikoisempia tomaattilajikkeita, joten kassalle kanssani päätyi muutama ennalta minulle tuntematon kummajainen. Tähän mennessä kasvihuoneessa on kasvateltu vain tavanomaisia pensas- ja pihvitomaatteja - lajikkeesta ei tietoa, koska siemenet kerättiin monta vuotta omista tomaateista. Alkuperäiset nimikkeet ovat siis vuosien varrella unohtuneet.

Nyt ostin pussillisen keltaisen päärynätomaatin siemeniä. Pääsääntöisesti tomaattiahan pitää kasvattaa noin 8-10 viikkoa ennen istuttamista ulos eli ihan hyvissä ajoin ollaan kisassa mukana, kun siemenet pääsivät multaan eilen. Toinen lajike, joka päätyi koriin, on Pensastomaattilajike (Incas). Joo ostin sen ihan siksi kun kuva pussissa oli niin nätti. =) Tämän lajikkeen mukava puoli näyttäisi olevan se, että varkaita ei tarvitse ohjeen mukaan poistaa ollenkaan. Mukavan näköisiä tomaatteja tuokin sitten pukkaa - jos koskaan pääsee kasvamaan siihen pisteeseen asti, että hedelmää tuottaisi.

Vielä yhtenä uutuutena ostoskoriin pujahti tomaattilajike nimeltä Black Russian. Siemenpussissa lukee, että kyseessä on vanha venäläinen, mahonginvärinen lajike. Tästäkään tomaatista ei aikaisempaa kokemusta minulla ole, joten tulossa on vallan mielenkiintoinen kausi, kun on paljon uutta seurattavaa.


Nyt siis ovat nämä vasta ostetut tomaatin siemenet päässeet onnellisesti multaan ja nähtäväksi sitten jää kuinka monta niistä itää. Ollaan kuulolla - varmaan riemusta hihkuen ryntään tänne kertomaan jos yksikin niistä itää.

Löysin muuten mahtavan tomaattisivuston: Tomatofest -  Myynnissä on yli 600 perinnetomaattilajiketta. Täytynee joku päivä käväistä vähän ostoksilla - miltä kuulostaa esimerkiksi " an Old Amish heirloom dating back to 1885". Minusta tuo kuulostaa hienolta.. saakohan niitä tuoda EU:n alueelle..?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti