keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Ei uskoisi, että on syksy

Pihapiirissä käy taas melkoinen kuhina. Aamuvarhaisella kun koiria käytän ulkona istahdan toviksi kuuntelemaan ympäristön ääniä. On muuten melkoinen konsertti. Joka puolelta kuuluu ääniä, sirkutusta, narskutusta, piipitystä ja viheltelyä. Jokunen niistä tapailee kevätlaulun säveliäkin, hiukan haparoiden ja lopettavat toki ihan alkuunsa. Outoja otuksia nuo linnut.

Pihalla riittää naposteltavaa, pensaat ovat vielä täynnä kirvoja ja kaiken maailman öttiäisiä.


Tiltaltteja on tuossa ollut pieni parventapainen (5 kappaletta) tyhjentämässä koivuja ylimääräisistä öttiäisistä.

Yksi käy ihan joka päivä ruokinta-automaateilla. Enpä tiedä miksi, mutta ehkä se käy puhdistamassa automaatit hämähäkeistä. En tuohon käytökseen muutakaan syytä keksi. Onpa täällä sellainenkin ihme kuultu, että tiltaltti pistää ihan lauluksi. Ihmettelin, en ole aiemmin syksyllä moista kuullut. Sitten tuolla eräässä linturyhmässä joku muukin ihmetteli samaa, pääkaupunkiseudulla on myös kuultu siis tiltaltin laulua. Outo syksy.Viherpeipotkin ovat palanneet pihapiiriin.


Koiraiden kesäasu on melkoisen vaatimaton.Tavallinen peippokoiraskin on vaihtanut juhlapukunsa talviseen harmaampaan väriin.


Peipoilla taitaa olla paras muuttoaika meneillään. Niitä on täällä pihapiirissa monta.


Pikkuvarpuset ovat ihan saman näköisiä kuin ennenkin, ne kun kantavat saman väristä pukua läpi vuoden.


Viherpeipponaaras istuskelee lintulaudalla päivittäin myös.


Talitiaisparka on vähän rähjääntyneen näköinen. Itse asiassa, melkoisen koomisen näköinen on hän :D

Melkoinen määrä noita tirppoja siis taas tuossa pihapiirissä pyörii, rastaitakin olisi vaikka naapureille antaa. No, putsaavatpahan nuo marjapensaat liioista marjoista.

Okei, aloitin talviruokinnan turhan aikaisin, mutta… vaikka väittävät, että on tavanomaista lämpöisempi syyskuu menossa, ei sitä täällä isommin huomaa. Ja sitä paitsi, sain tosi edullisesti siemensekoitusta. Taas päiväyskamaa, mutta käyttökelpoista silti ja 10 sentin kilohinnalla kun linnunruokaa saa, sitähän pitää ostaa, eli takapihan baari on auki.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti