torstai 16. huhtikuuta 2015

Keittiön ikkunasta bongattu 75 lajia!


Tänään sitten meni seiskavitonen rikki. Tuossa takapihalla uiskenteli jouhisorsapariskunta.
Kuvat taas kerran ihan ceestä, mutta kun sataa lunta ja tuossa on tuo talviaitakin vielä välissä.Mutta jouhisorsia ovat ja kohtuullisen harvinaisiakin. Arvio 8000 - 15000 paria Suomessa, joten ei tämä ihan joka lätäkön laji ole tämäkään. Jösses, että mulla on tuuria näiden harvinaisempien otusten  kanssa :D.

2 kommenttia:

  1. Jouhisorsa onkin minulle uusi tuttavuus. Käynpä googlettamassa lisätietoa. En ole omia lintubongauksia sen enempää laskenut, mutta ihanaa kuunnella niiden lurituksia. Ilma on täynnä kaikenlaista sirkutusta ja sirinää. Ihanaa aikaa tämä kevät.

    VastaaPoista
  2. En minäkään jouhisorsakoirasta ole ennen nähnyt, naaraan kyllä joskus vuosia vuosia sitten, kun vielä ihan juoksentelin noita lintuja bongailemassa. Vaan on se kivaa nyt, kun ei vanha enää jaksa juoksennella, voi tässä ihan kotosalla ollessa noita katsella.

    Täällä alkaa myös pikkuhiljaa kuulua enemmän ja enemmän pikkulintujen lauleskelua, melkoinen konsertti tuolla jo aamuisin on. Ihan kiva, linnunlaulujen alkaminen yleensä tarkoittaa sitä, että kohta pääsee puutarhahommiin. Kunhan noi loput lumet sulais.... :D

    VastaaPoista