sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Jouhisorsia, kaakkureita ja pihan raivausta

Ja sitten se seuraava vähän harvinaisempi vierailija, kaakkuri. Oli pahuksen aikaisin liikkeellä tuo veijari, 5.40 näytti kello ja tietty oli vielä vähän hämärää…
Tämä on myös sellainen ilmestys, varsinkin keittiön ikkunasta bongattuna, että latasin tuon kuvan Suomen linnut fb-ryhmään. Huono kuva, kun ikkunan läpi ei parempiakaan oikein saa, mutta eipä kulunut kauankaan, kun joku jo siellä ryhmässä kysyi, että mistä moisia ikkunoita saa ostaa. :D

Vihdoin ja viimein sitten aurinkokin suvaitsi näyttäytyä. Ja valoisassa onnistui jouhisorsapariskunnan kuvaaminen vähän paremmin kuin lumisateella.
Aina tietysti jotain risua tai oksaa edessä, mutta sainpas sentään edes jonkinmoisen kuvan heistä.On vinhan näköinen tuo koiras pitkine pyrstöineen.

Pihamaata on tullut raivattua melkoisesti. Talvella pihan männyt vähän kärsivät liian painavasta lumikuormasta ja oksia katkesi ja tippui melkoisella ryminällä. Ja niitä oksia oli todella paljon. Tänään sitten kasattiin oksat pois pitkin pihaa kuleksimasta. Multaakin tuli haettua muutama sata litraa, kohta pääsee kukkapenkkejä laittamaan. Kyllä se kesä sieltä tulee, kohta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti