lauantai 1. syyskuuta 2012

Lattia!!


Vihdoin ja viimein meillä on eteisessä lattia. On muuten huomattavan tärkeä asia talossa tuollainen. Tässä kun nyt on oltu viikkokausia siinä tilanteessa, että tuolla eteisessä ei ole ollut lattiasta tietoakaan. Siellä on siis ollut vain pelkät koolaukset ja lastulevystä tehdyt sillat kulkua varten. Muutama vaaratilannekin tuossa on koettu ja sydän pamppaillen siellä on saanut koirien kanssa kulkea. Hurjat hurtat kun eivät oikein tahtoneet tajuta sitä, että siellä voi tippua ja satuttaa itsensä. Mahdotonta kohellusta se niiden ulos meno on aina ollut, mutta nyt siis ainakin pääsevät koheltamaan ilman vaaraa vammoista.Lattiaan pitää vielä yksi kerros vahaa vetäistä ja sitten se on valmis. Listat tosin vielä puuttuvat ja jotain pientä muutakin räpellystä tuolla on tiedossa, mutta pääasia on, että lattialla voi kävellä =). Eteinen muutenkin alkaa näyttää jo kohtuullisen siistiltä, ulko-ovikin kun on jo vaihdettu.

Tässä siis nämä viime viikot ovat menneet remonttihommissa ja töissä. Ei ole paljon koneelle ehtinyt, saatikka sitten blogia päivittämään. Mutta ehkä tässä pian jo pääsee normaaliin päiväjärjestykseen, toivottavasti.

Tämä remonttihan sitten paisui melkoisen suureksi, alun perin siis piti vain uusia tuo talon katto. Tähän mennessä on katon lisäksi tehty: Uudet ulkorappuset, sokkeli rapattu ja maalattu, sokkelin viereen on laitettu karkea sora, joka on erotettu nurmikosta nauhalla, sadevesijärjestelmä asennettu, nurkkalaudat maalattu, ikkunan pielet korjausmaalattu, savupiippu korjattu ja maalattu, ulko-ovi vaihdettu, talon paraatipuoli on maalattu uudelleen (varastosta löytyi yllättäin iso astia vanhaa ulkoseinämaalia, niin oli helppo vetäistä maalipinta uusiksi), WC:n lattia purettu ja tehty tilalle uusi vedenpitävä, joka on laatoitettu. WC:n seinämateriaalit ja viemäröinti on uusittu. Ulkorakennuksen viemäröinti on korjattu ja ulkorakennuksen ikkunat on osittain uusittu.

On se kiva kun on tuollainen puuhapete työmiehenä. Osaa tehdä uudet ikkunanpokatkin vanhan mallin mukaan tuosta noin vaan. Ensi viikolla remppa siirtyy onneksi tuonne ulkorakennuksen puolelle. Siellä sitten uusitaan katto ihan kokonaan mahdollisesti kattotuoleja myöten. Siellä laitetaan sokkeli kuntoon myös ja muutenkin ehostetaan, eli maalataan uudestaan. Niin ja tietysti ne ikkunat uusitaan samaan syssyyn. Saas nähdä mitä kaikkea ehditään ennen syyssateita.

2 kommenttia:

  1. Joo - saisi vaan loppua koko remontti - kun tulis nyt jo valmista. Tässä on ollut tuon kanssa niin paljon hankaluuksia, että hermot meinaa mennä... =)

    VastaaPoista