perjantai 8. elokuuta 2014

Kahdenkymmenen sentin maissit

Kirjaimellisesti, siis ei hinnaltaan vaan pituudeltaan. En tosin mittaillut kuin silmämääräisesti, mutta tosiaan ei niillä mittaa ole kuin reilun vaaksan verran. Heinäkuun lopussa maissilla oli pituutta viistoista senttiä. Ei hyvä. 

Kuva otettu 19.7. normaalivuonna täällä meillä maissi suunnilleen jo puskee tähkää ja on miehenkorkuista - vaan ei tänä vuonna - eipä.

Ovat ne neljässä viikossa muutaman sentin kasvaneet - jee… :/. Tuolla ne ovat perunoiden takana, ne meidän muutaman sentin maissit, kaikki sataparikymmentä mitä lie - paljon kuitenkin. Kaikki mukavat hassunhauskat rikkaruohosetkin ovat pitempiä - ne kaikki, jotka riehaantuivat viime sateen jälkeen kasvamaan. Vielä viikko sittenhän tuo oli ihan kivasti kitketty koko alue, vaan ei  enää.
Ihan takimmaisena tuolla kasvaa sitten vapaaehtoisena juolavehnää - sekin perhana vähintään tuplasti tuon maissin kokoista. Ei varmaan tartte arvata jotta harmittaako. Ihan takuulla.


Taidanpa repästä ja mennä kiskomaan maissit pois - tilalle tulee kasvihuone, johon sitten syssymmällä, kun tulee kylmä saan raijjata kaikki muut kasvit, jotka ovat vielä alkutekijöissään tässä vaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti