lauantai 5. syyskuuta 2015

Taistelulaivasto

Syksyn tulon huomaa viimeistään siitä, että järvellä pysähtyy lepäilemään kaikenmaailman vesilintusia. Viime aikoina enimmäkseen laulujoutsenia.

Ovat muuten perhanan ärhäkkäitä otuksia. Koiria eivät voi sietää.Ronja erehtyi menemään laiturille ja Rocky-poika totta kai perässä. Järvellä sattui olemaan joutsenparvi, jotka sitten lähtivät tulemaan koiraparkojen päälle kuin parempikin taistelulaivasto.

Siinä vaiheessa kun välimatkaa oli enää viitisen metriä katsoin viisaammaksi siirtyä itse lähemmäksi. Koiruudet kun ovat sen verran hömelöitä, etteivät noita lintuja uhkaksi itselleen koe. Ja mistäpä noista taulapäistä tietää - jos olisivat koirien päälle käyneet, siinä olisi voinut hyökkääjälle käydä hassusti. On meinaan vähän epäsuhta tilanne, ainakin minun mielestä - kaksi isoa saksanpaimenkoiraa vs. kolme joutsenta….? Veikkaan että joutsenet olisivat sitten kuitenkin loppupeleissä olleet se turpaan ottava osapuoli.

No, onneksi niillä oli sentään sen verran järkeä, että ihmistä väistivät kuitenkin. Otin niistä muutaman kuvan sitten ihan harjoituksen vuoksi. Ihan kohtuullisia kuvia tuli, kun olivat niin lähellä.Vielä on paljon harjoiteltavaa tämän uuden kameran kanssa.


Aiempina vuosina olen muutaman joutsenkuvan saanut, mutta näitä oli tosiaan helppo kuvata kun olivat ihan melkeinpä lähitaisteluetäisyydellä. :D


Harmi, että bloggeriin kuvat pitää pienentää ja laatua huonontaa (ei muuten riitä kuvatila, joutuu maksamaan, jos ylittää rajoituksen). Suuremmissa kuvissa höyhenekin erottuisivat tosi tarkasti.

No, eipä tässä sen ihmeempiä, taidanpa taas lähteä kameraa ulkoiluttamaan.

2 kommenttia: