maanantai 30. tammikuuta 2012

Paukkupakkasilla

Pakkaspäiviä onkin jo kauhulla odoteltu täällä jonkin aikaa. Yllättävän leutohan tämä talvi on ollutkin, verrattuna pariin viime talveen. Nyt sitten alkoi se pakkaskausi. Elohopea pyörii tuolla vähintäänkin -20 korvilla ja tänä aamuna tuolla näytti olevan -25. Kyllä näillä keleillä vielä ulkoilukin maittaa, koirat tosin eivät ulkosalla viihdy niin kauan kuin leppeämmillä keleillä. Toimittavat asiansa, leikkitappelevat hetken, tutkivat pihamaan hajujäljet ja menevät rappusille odottamaan sisään pääsyä.



Siinä ei nokka kauan tohise kun voimakaksikko kiertää pihamaan. Luntakin on sopivasti olisiko jotain 35-40 senttiä eli reippaanlaisesti vähemmän kuin viime talvena. Vuosi sittenhän täällä painiskeltiin metristen kinosten kanssa. Näin kylmillä ilmoilla saa olla onnellinen siitä, että tämä talo pitää lämpöä kohtuullisen hyvin, kammarissa kun lämmittää uunin ei paljon muuta tarvita. Onhan täällä tietysti sähköpatteritkin siltä varalta, ettei puilla lämmittäminen riitä.

Huomenna mennään Rocky-pojun kanssa eläinlääkäriin ja huomenna selviää myös oma leikkausaikani - tuli postissa kirje ja soittoaika jonohoitajalle. Ans kattoo nyt kuinka sitten käy, joutuukohan sitä jo piankin sairaslomalle. Ja mielenkiintoista on nähdä lähteekö auto edes käyntiin näillä pakkaslukemilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti