sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Se on ihan oikea tomaatin alku...

Aikaisemmin ihmettelin jo minitomaatin kukkimista. Vaan nyt on jo lisää ihmeteltävää. Ensimmäinen tomaatinalku! Ja ollaan vasta toukokuun puolivälissä.



Piti ihan nostaa tomaattiruukku paremmin aurinkoon - kissan raapimapuuhun, että saisi paremman kuvan. Ihan totta on siellä tomaatin alku, jos et usko katso suurennos. =)


Pitäisi varmaan hommata parempi kamera. Mutta kyllä tuosta selvän saa, tomaatin alku se on, ei siitä mihinkään pääse.


Kun nuo ensimmäiset kukat ilmestyivät, pidin huolta siitä, että muistin ravistella hienovaraisesti ruukkua ja kasvia päivittäin. Ravistelemalla varmistuu se, että tomaatteja sitten joskus tulee. No, tuo jos tuo tuosta kasvaa ja jossain vaiheessa syömäkelpoiseksi asti kehittyy - on ainakin tavoite saavutettu. Kun nyt edes yksi tomaatti tulisi...

Pari kuukautta sitten ostin puutarhalta neljä lasitettua amppelia - olivat niin mukavan hintaisia - alle neljän euron kappale, alkuperäinen hinta oli viidentoista kieppeillä, eli ihan oli pakko ottaa kun halvalla sai. Ihan nättejä sinisiä löytyi ja ne on jo kiikutettu nelosvyöhykkeelle odottamaan amppelitomaatteja. Ai mitä amppelitomaatteja???? Sen seitsemää sorttia tomaatteja istutellessani olen aivan autuaasti unohtanut amppelitomaatit! Onneksi siemenpussit löytyivät, ja siemenet pääsivät multaan eilen. Kahta lajia oli Orange Pendulina ja Tumbling Tom Red.


Saas nährä mitä näin myöhäinen istutus saa aikaan - näinkö edes ehtivät kukkia tässä Suomen suvessa, joka tunnetusti on lyhyt ja vähäluminen. Ans kattoo kuin käy, sano...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti